Військовозобов'язаних жінок можуть призвати в окремих випадках - Генштаб

П'ятниця, 30 січня 2015, 09:40

Українська армія розраховує на медиків-добровольців, а випадки призову військовозобов'язаних жінок з медичною спеціальністю будуть поодинокими.

Про це заявив в.о. спікера Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов на брифінгу в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на запитання, які надходять від громадян в кол-центр Генштабу, зокрема про те, чи будуть призиватися дівчата на посади медсестер та інші військово-медичні спеціальності, він сказав, що окремі такі випадки будуть.

"Закликають військовозобов'язаних усіх категорій - офіцерів, сержантів і солдатів. Але враховуючи той факт, що мобілізаційні завдання за цими спеціальностями відносно невеликі, то в першу чергу ЗС України розраховують на мотивованих і добровольців. Випадки призову на ці посади жінок будуть поодинокими", - сказав він.

Говорячи про можливість призову громадян, які вже пройшли строкову службу, Селезньов зазначив:

"Так, громадяни України, які відслужили строкову службу, є військовозобов'язаними першої категорії. Їх у разі необхідності будуть запрошувати до військкоматів, вони будуть проходити відповідні комісії, буде прийматися рішення по кожному громадянину окремо - чи будуть вони прийматися на службу по мобілізації".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...