Коломойський погодився продавати нафту на аукціоні

П'ятниця, 30 січня 2015, 12:53

Аукціонний комітет з продажу нафти, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу увечері 29 січня затвердив графік проведення нафтових аукціонів українського видобутку.

Про це повідомив член комітету виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник на своїй сторінці в Фейсбук.

Згідно з протоколом засідання комітету, нафтові аукціони в поточному році плануються на 17 лютого, 18 березня, 15 квітня, 20 травня, 17 червня, 17 липня, 19 серпня, 16 вересня, 21 жовтня, 18 листопада, 16 грудня.

Пасішник також повідомив, що ПАТ "Укрнафта" подало заявку на продаж нафти і газоконденсату на запланований в 11.00 6 лютого аукціон.

Крім "Укрнафти", заявки на проведення аукціону також подали ПрАТ "Галс-К", ТОВ СП "УкрКарпатОйл Лтд." і СП "Каштан Петролеум Лтд.".

"Продавець" поки змирився з новими правилами гри. Чекаємо сам аукціон 6 лютого на УМВБ. Обіцяють бути присутніми обидва міністра (глави Міненерговугілля і МЕРТ)", - написав він.

У заявках продавці вказали стартову ціну, яка була затверджена на ранковому засіданні аукціонного комітету 29 січня.

Як повідомлялося, стартова ціна нафти українського видобутку для її продажу на аукціоні 6 лютого затверджена в розмірі 5 тис. 367,34 грн/тонна (без ПДВ), газового конденсату - 5 тис. 843,42 грн/тонна (без ПДВ).

З урахуванням ПДВ стартова ціна нафти становитиме 6 тис. 440,8 грн/тонна, газоконденсату - становитиме 7 тис. 12,1 грн.

Стартова ціна української нафти розраховувалася з урахуванням середнього значення ціни фактичних угод при продажу Urals в період з 14 по 28 січня у розмірі 46,0161 долара за барель.

При визначенні ціни газоконденсату використовувалася надбавка за його якість у розмірі 30 доларів за тонну або 476,083 гривень за тонну.

Як повідомлялося, біржовий аукціон з продажу нафти і газового конденсату власного видобутку "Укрнафти" та інших компаній, зобов'язаних щомісяця продавати добуті енергоресурси на біржі, перенесений з 31 січня на 6 лютого.

Як відомо, перший аукціон з продажу вітчизняної нафти за новими правилами був заблокований "Укрнафтою", яка назвала ціну на свої ресурси дуже високою.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування