Порошенко видав указ проти зриву мобілізації

П'ятниця, 30 січня 2015, 16:08

Президент Петро Порошенко видав указ, який спрямований проти зриву мобілізації.

Відповідний документ оприлюднили на сайті глави держави.

Порошенко доручив Генштабу укомплектувати військкомати фахівцями з мобілізації та підвищити "ефективність органів військового управління, насамперед шляхом їх доукомплектування офіцерами запасу".

Міноборони, згідно з указом, має разом з МОЗ та Мінсоцполітики вжити додаткові заходи "щодо забезпечення соціально-психологічної реабілітації військовослужбовців - учасників АТО".

Також президент вимагає від Міноборони та МОЗу удосконалити "процедуру проходження медичного огляду військовозобов'язаних..., передбачивши механізм унеможливлення безпідставного надання відстрочки від призову за станом здоров'я".

Порошенко наказав також розібратись із корупцією в військкоматах.

Міноборони, Мінінформполітики, Держкомтелерадіо та місцева влада мають "забезпечувати інформування населення через ЗМІ, мережу Інтернет про позитивний досвід організації мобілізаційних заходів, соціальні гарантії для військовослужбовців-учасників АТО".

МВС та Мінінфраструктури зобов'язали невідкладно подати заявки на кількість військових для охорони об'єктів інфраструктури.

"СБУ забезпечити підвищення ефективності контррозвідувального захисту проведення в Україні мобілізаційної підготовки та мобілізації", - йдеться в указі.

Мінінформполітики зобов'язане у місячний строк напрацювати блок "тематичних інформаційних програм для державних ЗМІ з метою створення героїчного образу захисника Вітчизни" та інформування про соцгарантії для учасників АТО.

"Запропонувати Генеральній прокуратурі України організувати разом із Міністерством оборони України чергування працівників прокуратури у військових комісаріатах під час проведення заходів часткової мобілізації", - йдеться в указі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування