СБУ затримала бойовика "Беркута", який готував теракти в Запоріжжі

П'ятниця, 30 січня 2015, 16:10

У Запоріжжі Служба безпеки затримала бойовика "ЛНР" на прізвисько "Беркут", який готував теракти у регіоні.

Про це у п’ятницю повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що мешканець Запорізької області, 1983 року народження, з квітня воював на боці терористів так званої "ЛНР" у складі незаконного збройного формування "Призрак".

"Беркут" разом з іншими бойовиками вчиняв терористичні акти, захоплював адміністративні будівлі, викрадав людей, а також брав участь у збройних нападах на сили АТО в районі "Савур-гори".

Ватажки терористів так званої "ЛНР", які готують диверсійні озброєні групи для засилання у мирні міста, поставили "Беркуту" завдання вчинити терористичні акти у Запоріжжі для залякування населення та дестабілізації ситуації у мирних містах.

Бойовик повернувся додому й розпочав підготовку до вчинення терактів на об’єктах інфраструктури регіону.

Зловмисник підшукав спільників, які мали спостерігати за об’єктами інфраструктури та збирати дані про надійність їхньої охорони. Зловмисник обговорював зі своїми кураторами з "ЛНР" способи отримання від них зброї та вибухівки для скоєння терактів.

28 січня у ході спецоперації СБУ затримала бойовика у центрі Запоріжжя.

У помешканні затриманого правоохоронці вилучили дві бойові гранати Ф-1, перероблену під бойову травматичну зброю, велику кількість набоїв до автомата Калашникова, холодну зброю та символіку терористичних організацій. Також вилучено докази його протиправної діяльності - комп'ютерну техніку із електронними файлами зі схемами об’єктів та планом злочинних дій.

За рішенням суду зловмисника взято під варту, йому оголошено підозру.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування