На підконтрольній "ДНР" території переміщаються "неопізнані" танки - СММ ОБСЄ

П'ятниця, 30 січня 2015, 19:46

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ повідомляють про пересування танків, бронетехніки, артилерії військової транспортної техніки на підконтрольній "ДНР" частині Донецької області, а також автомобілі з російськими номерами, які ремонтують електропередачі.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 29 січня, оприлюдненому в п'ятницю.

"СММ спостерігає військову техніку і транспортні засоби в різних місцях в Донецькій області. На околиці контрольованої "ДНР" Макіївки (15 км на схід від Донецька), СММ побачила колону з семи бронетранспортерів без розпізнавальних знаків, що прямують на захід у бік міста Донецька, з одним пофарбованим у військовий стиль Уралом без розпізнавальних знаків", - сказано в повідомленні.

Також спостерігачі бачили на сході від підконтрольного "ДНР" Зугреса (30 км на схід від Донецька) стаціонарні, самохідні гаубиці (122 мм).

"Дві години потому, місія побачила, гаубиці, які вона бачила в 5 кілометрах далі на схід, але вже завантажені на бортовий причеп, який рухається на захід у бік міста Донецька", - наголошується в повідомленні.

Також неподалік Зугреса спостерігачі СММ бачили три цивільних автобуса з людьми у військовій формі, у частини з яких були автомати, які були повернені обличчям на схід. Разом з тим, спостерігачі "не змогли побачити знаки на формі".

"СММ спостерігали 11 танків і одне велике артилерійське знаряддя поблизу підконтрольного "ДНР" с.Тернове", - йдеться у звіті.

Також співробітники Спеціальної моніторингової місії бачили автомобілі з російськими номерними знаками, "чорні пластини з білими буквами", які стояли поруч з людьми, які ремонтували високовольтні лінії електропередач, "що працюють через кордон Російської Федерації".

У п'ятницю деякі ЗМІ розповсюдили відео, на якому військова техніка рухається в Україну з боку Росії.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування