ООН закликала до гуманітарного перемир’я у Горлівці та Дебальцевому

Субота, 31 січня 2015, 11:23

Оганізація Об’єднаних Націй  закликає усі сторони конфлікту на Донбасі до гуманітарного перемир’я через посилення боїв, внаслідок чого погіршилася гуманітарна ситуація у Дебальцевому, Горлівці та інших густонаселених містах Сходу України.

У повідомленні організації зазначено, що  "декому із 300 тисяч постійних жителів Дебальцевого та Горлівки вдалося врятуватися від насильства, але багато мирних жителів залишаються у цих важкодоступних районах".

"Потреба у гуманітарній допомозі є реальною та терміновою", - підкреслюють в ООН.

Як зазначив координатор гуманітарної допомоги в Україні Ніл Уокер, гуманітарне перемир’я дало б можливість цивільному населенню, за бажанням, виїхати, а працівникам гуманітарних місій - надати допомогу постраждалим і евакуювати поранених і мирне населення.

Однак, зазначає Уокер, військові позиції й надалі розміщуються в "небезпечній близькості" від густонаселених районів і поряд із громадськими будівлями.

При цьому Уокер наголосив, що обстріл мирного населення суперечить міжнародному праву.

За даними ООН, до лікарні у Горлівці щодня направляються 30-60 екстрених пацієнтів, однак лікарі, хоч і продовжують робити операції, мають обмежені можливості через обстріли.

Нагадаємо, протягом останніх днів точаться бої за Дебальцеве та Горлівку, українська влада запевняє, що утримує свої позиції у цих містах.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...