Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони: Повідомлення про те, що Чорнухіно захопили бойовики, не відповідають дійсності

Вівторок, 10 лютого 2015, 23:35

Міністерство оборони України не підтверджує інформацію про нібито захоплення бойовиками населеного пункту Чорнухіно Луганської області.

Про це йдеться в заяві відомства, оприлюдненій у вівторок ввечері.

"Повідомляємо, що Чорнухіно знаходиться під контролем українських військовослужбовців. Ситуація в цьому українському місті є напруженою, але сили АТО роблять все необхідне для стабілізації обстановки: блокують та знищують бандитські угрупування, що діють в районі; стримують агресію противника на визначених рубежах та ділянках", - заявили в Міноборони.

Водночас прес-центр АТО повідомляє, що протягом вівторка спостерігалась активізація штурмових дій терористів.

Бойовики із використанням піхотних підрозділів, за підтримки танків та артилерії намагались захопити українські позиції поблизу Новогригорівки, Дебальцевого, Камянки, Міуса.

Згідно з інформацією, напружена ситуація й надалі залишається навколо Дебальцевого.

Бойовики двічі обстріляли місто з "Градів". Відповідно до інформації прес-центру, під вогонь артилерії також потрапили Чорнухіно, Санжарівка, Малоорлівка, Луганське, Попасна.

Окрім того, понад 20 разів бойовики обстрілювали населенні пункти на Луганському напрямку. Згідно з інформацією, найбільше постраждали Щастя, Тошківка, Вільхове, Станиця Луганська.

"Водночас українські війська, після проведення успішних тактичних дій на Маріупольському напрямку зачистили від бойовиків населенні пункти Широкіне, Павлопіль, Лебединське та Піщевик", - йдеться у повідомленні прес-центру.

"Окрім цього, українська артилерія успішно завдала удару по блокпостах терористичних угрупувань, які перебували поблизу селища Саханка та Октябрь", - додали у заяві.

Загалом, відповідно до повідомлення, протягом дня незаконні збройні формування понад 70 разів вели вогонь по українських позиціях.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...