Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимчук: Бойовики дещо відійшли від Дебальцевого, під Маріуполем сили АТО відвоювали 7-10 км

Середа, 11 лютого 2015, 11:01

Частина бойовиків 10 лютого відступила з Логвінового, що під Дебальцевим, за напрямком Нижнього Лозового, а частина – убік Новогригор’ївки.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив", депутат Дмитро Тимчук, відзначаючи напруженість ситуації в районі Дебальцевого.

"Після масованих артилерійських ударів української артилерії по позиціях російсько-терористичних військ у районі н.п. Логвинове протягом учорашнього (10.02.2015) дня, частина формувань супротивника відійшла за напрямком н.п. Нижнє Лозове, частина - відійшла на кілька кілометрів від траси Дебальцеве – Артемівськ убік н.п. Новогригор’ївка, де зайняла проміжні позиції", - пише він.

За даними ІС, деблокувальна група українських військ просунулася уздовж дороги Е 40-М03 до перехрестя "Дебальцевський хрест".

"Проте на даний момент супротивник має можливість на низці ділянок дороги Дебальцеве - Артемівськ обстрілювати транспорт і здійснювати нальоти силами диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ)", - пише Тимчук.

За добу бойовики здійснили маневр на лівому фланзі й на півдні Дебальцівського плацдарму: "Основна маса свіжих формувань терористів рухалася через Алчевськ, а також із півдня (з району н.п. Красний Луч). Усього зафіксовано 22 одиниці техніки, яка пройшла через Алчевськ убік Брянки (10 танків, 8 ББМ і 4 спеціальних автомобілі)".

Також через Красний Луч убік Дебальцевого перекинули тактичну групу, у складі якої – 220-250 осіб, 6 танків, 11 критих вантажних автомобілів і 4 БТР, а також зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10" і мінометна батарея.

Крім того, за даними ІС, на Маріупольському напрямку за 10 лютого "українським військам вдалося просунутися на 7-10 км, звільнивши низку населених пунктів".

"Потім супротивник спробував зупинити просування українських підрозділів шляхом завдання масованих вогневих ударів артилерією по їхніх бойових порядках, а також організацією загороджувального вогню на шляхах їхнього руху", - пише Тимчук.

"Проте фактично передові підрозділи російсько-терористичних військ на Навоазовському напрямку розбито (знищено 4-х гарматну протитанкову батарею супротивника, до 5 одиниць бронетехніки, а також 6 одиниць автомобільної техніки)", - додає він.

У районі Новоазовска бойовики намагаються "ущільнити бойові порядки й наростити артилерійську групу північніше міста": зафіксовано перекидання з боку російського кордону 4 установок РСЗО БМ-21 "Град".

"Назустріч наступальним підрозділам українських військ у район Саханки перекидається з території Росії через Новоазовськ тактична бронегрупа армії РФ (3 танки, 2 БМП-2 і 2 БТР-80)", - пише Тимчук.

Від Тельманового перекинули декілька "дрібних груп": до взводу з танками й ББМ.

На схід від Луганська відвели вглиб частину артилерії бойовиків, яка "працювала" по Станиці Луганській. "За попередніми даними ці вогневі засоби буде перекинуто на іншу ділянку "фронту", - пише Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: