Україна домовилася з МВФ про надання 17,5 мільярда

Четвер, 12 лютого 2015, 09:32

Міжнародний валютний фонд і Україна домовилися про розширення програми кредитування країни.

Про це заявила глава МВФ Крістін Лагард на прес-конференції, пише Прайм.

"Я дуже рада, що вони (переговори по розширенню допомоги) завершилися. Досягнуто попередню угоду з розширення для України (програми кредитування) на 17,5 мільярда долара. Це чотирирічна програма", - сказала Лагард.

Це поки попередня угода, програма підлягає схваленню з боку правління МВФ.

Як повідомляє канал "24", за словами Яценюка, українська влада звернулась за додатковою допомогою від МВФ у зв'язку із загостренням ситуації на сході України.

Прем'єр пояснив - загалом програма передбачає виділення 25 мільярдів доларів впродовж чотирьох років.

"З них 17,5 млрд доларів - це кошти, які Міжнародний валютний фонд надасть Україні для стабілізації фінансової ситуації в Україні", - сказав він.

За словами Яценюка, впродовж чотирьох років Україна буде проводити реформи, які необхідні для фінансової та економічної стабілізації держави.

"Метою програми є економічне зростання", - наголосив Яценюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сім найбільш розвинених країн і Міжнародний валютний фонд розглядають можливість збільшення фінансової допомоги Україні до 40 млрд доларів.

Як відомо, в середині січня уряд України звернувся до Ради директорів МВФ з проханням розглянути можливість затвердження нової програми співробітництва з використанням механізму розширеного фінансування Extended Fund Facility (EFF), який передбачає виділення куди більшого обсягу коштів на період до чотирьох років.

Лише місяць тому президент Петро Порошенко заявив, що Україні у 2015-2016 роках знадобиться міжнародна допомога на суму до 15 млрд доларів.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування