Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС РФ пропонує "покінчити з порочною практикою іноземних найманців" в Україні

Четвер, 12 лютого 2015, 14:09

Міністерство закордонних справ Росії закликало світ "припинити порочну практику участі іноземних найманців" у збройному конфлікті на території України.

Про це йде мова в коментарі відомства, оприлюдненому в четвер на офіційному сайті.

Відзначається, що "в Москві викликало занепокоєння і здивування опублікована у ЗМІ заява міністра закордонних і європейських справ Хорватії Весни Пусич, яка заявила, що хорватські добровольці беруть участь у бойових діях на території України на боці української армії".

За її словами, ряд хорватських громадян із націоналістичними поглядами перебувають у складі батальйону "Азов".

"Хотіли б ще раз підкреслити, що участь іноземних найманців, у тому числі хорватських, у внутрішньоукраїнському конфлікті неприйнятне і служить лише його розпалюванню", - сказано в заяві.

"Особливо звертаємо увагу хорватської влади на прийняті 12 лютого в Мінську рішення Контактної групи про комплекс заходів з виконання мінських угод, зокрема, про виведення всіх іноземних збройних формувань, військової техніки, а також найманців з території України під спостереженням ОБСЄ та роззброєння всіх незаконних груп", - зазначено в коментарі.

МЗС РФ закликав Загреб і "керівників інших країн, чиї громадяни вербуються збройними силами України, поставити зупинити цю порочну практику".

Як відомо, не території України, тимчасово окупованій бойовиками, знаходиться близько 10 тисяч російських військових.

За даними штабу АТО, у бойових діях проти українських військових брали участь представники 21 підрозділу російської армії.

У Росії ж заявляли, що на території України воюють "добровольці з багатьох зарубіжних країн, у тому числі і з РФ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...