Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Світовий банк виділить Україні 2 мільярди доларів

П'ятниця, 13 лютого 2015, 09:21

Світовий банк оголосив про надання Україні до 2 млрд доларів в 2015 році на основі ряду інструментів фінансової підтримки.

Як наголошується в повідомленні СБ, ця допомога буде спрямована на захист бідних верств населення і підтримку проведення реформ, особливо в газовому та банківському секторах, а також реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією і поліпшення ведення бізнесу.

"Ми сподіваємося, що підписання угоди в Мінську і досягнення домовленостей між МВФ і Україною призведе до стабілізації ситуації в економіці та сприятиме подальшому розвитку на благо народу України", - сказав президент Групи Світового банку Джим Ен Кім.

"Сьогодні я оголошую, що Світовий банк готовий надати до 2 млрд доларів в 2015 році, підтримуючи народ України в часи, коли країна стикається з економічними, фінансовими та геополітичними викликами. Життєво необхідно, щоб Україна швидко здійснила всебічні реформи".

У 2015 році програма Світового банку буде включати істотну бюджетну підтримку на проведення реформ і кілька інвестиційних проектів, які допоможуть покращити надання послуг у таких важливих галузях, як охорона здоров'я та інфраструктура.

Нагадаємо, 12 лютого уряд України і місія Міжнародного валютного фонду досягли домовленості про нову програму розширеного фінансування (EFF).

Програма розрахована на чотири роки, протягом яких Україна отримає 17,5 млрд доларів (12,5 млрд SDR) від МВФ і ще близько 22,5 млрд доларів від інших міжнародних організацій і держав (загальний розмір програми - 40 млрд доларів).

ЛігаБізнесІнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування