Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Україна заплатила 200 мільйонів підприємству сина Януковича - Лещенко

Субота, 14 лютого 2015, 16:52

13 лютого Окружний адмінсуд м.Києва зупинив поширення на "Донбасенерго" заборони щодо платежів в зону АТО, після чого ДП "Енергоринок" перерахувало 199,9 мільйонів гривень на рахунок "Донбасенерго", яке підконтрольне сину екс-президента Олександру Януковичу. 

Про це у своєму блозі на Українській правді повідомив нардеп Сергій Лещенко. 

"2 лютого 2015 року новий керівник Нацкомісії регулювання електроенергетики Дмитро Вовк підписав постанову N158, якою заборонив здійснювати платежі за електроенергію, вироблену на потужностях окупованих територій Донбасу. ... Наступного дня Янукович-молодший пішов до Окружного адміністративного суду Києва зі скаргою на дії Вовка", - зазначив Лещенко. 

Справу розглядав суддя Віктор Шулежко, який на перший термін був призначений Януковичем, "а за нової влади він встиг відзначитися тим, що блокував повернення під державний контроль титанових активів, які управлялися Фірташем з Льовочкіним".

"13 лютого суддя Шулежко виніс ухвалу, якою зупинив поширення на "Донбасенерго" заборони щодо платежів в зону АТО.  В той же день ДП "Енергоринок", переказало 199,9 мільйонів гривень на рахунок підконтрольного Януковичу "Донбасенерго". Станом на суботу 200 мільйонів гривень для Януковича лежать на рахунку "Донбасенерго" в українському "Ощадбанку", від якого тепер і залежить подальша доля цих грошей", - зазначив Лещенко.

 
 

 
 

За його словами. окремої уваги вартий керівник ДП "Енергоринок" Юрій Гнатюк - "в минулому – водій брата екс-міністра енергетики Продана".

"Зазвичай він погоджує з вищим керівництвом дрібніші кроки, але зараз здійснив 200-мільйонну проплату Януковичу без будь-яких застережень", - додав Лещенко. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування