Москаль: На Луганщині від обстрілів бойовиків й далі гинуть цивільні

Неділя, 15 лютого 2015, 09:56

Режим тиші не дотримується бойовиками так званої "ЛНР": після півночі 15 лютого  терористи з боку окупованого Первомайська здійснили обстріл Попасної із систем "Град", снаряди вибухнули в центрі міста. 

Про це повідомив глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

"Розбитий магазин, пошкоджений дах поліклініки, зруйнований приватний будинок по вул. Піонерській. Не обійшлося без жертв — у зруйнованому будинку під завалами загинули господарі — 87-річний чоловік та 69-річна жінка", - повідомив глава ОДА.

Станом на 9:30  чути відголоски канонади в районі с.Троїцьке Попаснянського району (поблизу Дебальцева Донецької області), де, очевидно, йдуть бойові дії.

Також Москаль повідомив, що у більшості гарячих точок на контрольованій Україною території Луганщини після 00:00 15 лютого встановилася вогнева тиша.

"Немає обстрілів Щастя, Трьохізбенки, Золотого, Новотошківки, Станиці Луганської, Нижнього, Світличного. Разом із тим, повного припинення вогню так і не настало", - додав він.

"Крім Попасної тривають обстріли околиць м.Гірське, що біля автодороги Бахмутка, чути канонаду з боку окупованих бойовиками Кіровська та Первомайська, а до околиць Попасної доносяться відголоски активних бойових дій із боку Троїцького та Чорнухиного, що недалеко від Дебальцевого",  - зазначив Москаль.

Інформації про постраждалих серед мирного населення та зруйновану інфраструктуру поки немає, однак із Троїцьким та Чорнухиним відновити зв’язок поки так і не вдалося.

Ремонтні бригади використовують відносне бойове затишшя для відновлення розбитих під час попередніх обстрілів систем життєзабезпечення: за 14 лютого і минулу ніч вдалося відремонтувати пошкоджений мінами магістральний газопровід високого тиску поблизу Новотошківки.

Газопостачання відновили в більшості населених пунктів за винятком Попасної та Золотого - газ буде подано 15 лютого в другій половині дня.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News