Через АТО військові вузи достроково випустять курсантів

Вівторок, 17 лютого 2015, 09:23

Наприкінці лютого відбудеться достроковий випуск слухачів останніх курсів військових вузів і підрозділів.

Про це на брифінгу заявив в.о. спікера Генштабу Владислав Селезньов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"В кінці лютого у вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах українських вузів відбудеться достроковий випуск слухачів і курсантів випускних курсів. Зараз курсанти закінчили практичні заняття і стажування в навчальних центрах та військових підрозділах і готуються до іспитів", – сказав він.

Селезньов розповів, що паралельно випускники навчальних закладів і командири навчальних підрозділів беруть участь у комплексних практичних заняттях з військово-медичної підготовки за участю груп інструкторів організації "Захист патріотів".

"У цих заняттях беруть участь і офіцери запасу, які з лютого 2015 року проходять перепідготовку та підвищення кваліфікації у вузах", – додав він.

За його словами, зараз в систему вузів України входять 2 університети, 4 академії, 3 військові інститути, 3 факультети, 20 кафедр військової підготовки, 3 кафедри медицини катастроф та військової медицини, а також 2 військових ліцеї – в Києві та Одесі.

Агентство "Українські новини" уточнює, що  достроковий випуск курсантів пов'язаний з проведенням АТО. На даний момент навчання на військових кафедрах і у військових вузах проходять 30 000 офіцерів.

За словами Селезньова, додає агентство, Кабмін прийняв рішення про оптимізацію військових вузів і кафедр, зокрема, будуть ліквідовані кафедри військової підготовки в Донецькому національному технічному університеті, луганському Східноукраїнському університеті ім. Даля.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування