Фінмоніторинг заблокував платіж 200 мільйонів компанії Януковича

Вівторок, 17 лютого 2015, 09:33

Державна служба фінмоніторингу України заблокувала перераховані на адресу ПАТ "Донбасенерго" 200 млн грн від держпідприємства "Енергоринок".

Про це повідомив народний депутат Сергій Лещенко.

"Гроші заблоковані сьогодні вранці на 5 днів Державним фінансовим моніторингом. Після чого ще протягом 23 днів прокуратура повинна легалізувати арешт грошей в суді", - написав він на своїй сторінці в "Фейсбук".

При цьому нардеп висловив своє обурення тим, що директор ДП "Енергоринок" Юрій Гнатюк відразу підписав платіж, не дочекавшись апеляції на прийняте 13 лютого Окружним адміністративним судом Києва рішення про зупинення застосування постанови НКРЕКУ №158 від 2 лютого 2015 про розрахунки з енергогенерацією в зоні АТО по відношенню до "Донбасенерго".

"Керівник "Енергоринок" Гнатюк не дочекався апеляції, не дочекався навіть понеділка, а прямо в п'ятницю (13 лютого) з коліс підписав платіжку на 200 млн! Це означає, що гроші були зарезервовані під такий платіж! При тому, що на момент резерву ще діяла заборона Нацкомісії регулювання енергетики платити в зону АТО", - зазначив Лещенко.

Як повідомлялося, НКРЕКУ постановою №158 від 2 лютого заборонила "Енергоринку" проводити розрахунки з енергогенеруючими підприємствами (ТЕС, ТЕЦ, ВЕС), які знаходяться на непідконтрольних української влади територіях. Постанова працює протягом дії розпорядження Кабінету міністрів про тимчасові надзвичайні заходи на ринку електроенергії.

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина, припинення розрахунків "Енергоринку" з генеруючими підприємствами, що знаходяться в зоні АТО, послужить стимулом до пошуку механізмів оплати електроенергії, споживаної в цьому регіоні.

Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням від 13 лютого призупинив застосування це постанови НКРЕКУ по відношенню до ПАТ "Донбасенерго".

За словами Лещенка, "Донбасенерго" підконтрольне сину екс-президента Олександру Януковичу, проте у самого Януковича це заперечують.

"Донбасенерго" експлуатує Старобешівську і Слов'янську ТЕС сумарною встановленою потужністю 2880 МВт.

ПрАТ "Енергоінвест Холдинг" 21 серпня 2013 переміг у конкурсі з приватизації 60,773% акцій "Донбасенерго", запропонувавши за нього 718,92 млн грн при стартовій ціні 641 млн грн. Ще 25% акцій генкомпанії належить державній НАК "Енергетична компанія України".

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News