Вогонь бойовиків "упорядковують", бійці РФ доукомплектовують групи - Тимчук

Вівторок, 17 лютого 2015, 10:46

"Російсько-терористичні війська" на Донбасі продовжують грубо порушувати перемир'я, констатує організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Обстріли позицій українських військ і цивільних об'єктів протягом минулої доби найбільше активно велися на Дебальцівському й Маріупольському напрямках (стрілецька зброя, танки, міномети, ствольна артилерія, РСЗО)", - пише він у Facebook вранці 17 лютого.

У районі Дебальцевого бойовики завдають артудари по силах АТО одразу з декількох напрямків: із позицій західніше Алчевська, з району Стаханова, північніше Шахтарська й східніше Макіївки, епізодично – зі східних околиць Горлівки.

"Впродовж останніх 3-х днів артилерійський вогонь супротивника став більш упорядкованим і систематичним, відчувається наявність розгорнутого в даному районі спеціалізованого пункту управління артилерією", - зазначає Тимчук.

Бойовики відкривали вогонь і на інших ділянках, в основному – з 82-мм і 120-мм мінометів.

Також було кілька спроб наступу з їхнього боку, пише Тимчук.

"Українські війська відкривають винятково вогонь у відповідь, причому в першій половині вчорашнього дня (16.02) вогонь ними відкривався винятково зі стрілецької зброї. Артилерія стала застосовуватися українською стороною лише з другої половини дня", - зазначає він.

Між тим, у район Первомайська висунулася артилерійської група бойовиків, у складі якої – батарея буксованих 122-мм гаубиць Д-30 і батарея САУ 2С1 "Гвоздика".

А через Луганськ на його східну околицю проїхала колона бронетехніки й буксованої артилерії супротивника, яка прибула з північного напрямку. У складі колони – близько 25 одиниць техніки й 220-250 людей особового складу.

На схід від Горлівки фактично доукомпектували батальйонну тактичну групу з військовослужбовців двох бригад ЗС РФ, які дислокувалися в Південному військовому окрузі РФ, пише Тимчук.

У складі даної БТГ – до 350 людей, 15 танків (2 з них потребують ремонту), близько 35 ББМ, не менше 6-ти зенітних установок ЗУ-23-2, два десятки спецмашин. Підтримує дану БТГ артилерійський підрозділ (6 САУ 2С3 "Акація", одна небоєготова).

У районі Вуглегірська розгорнуто ще одну тактичну групу, укомплектовану місцевими бойовиками (в основному зі складу бандформування "Восток" і колишнього формування Безлера-Бєса).

У складі цієї групи – до 150 людей, 6 танків, до 10 ББМ, 2 броньованих тягача БТС-4, 6 армійських вантажівок, 3 джипи й 3 автобуси. Група під час маршу з Горлівки втратила 1 БТР-80 і 1 МТ-ЛБ через технічні несправності.

У район Вергулівки перекинуто ротну тактичну групу, також укомплектовану російськими найманцями "неслов'янської зовнішності". У ній як мінімум 15 танків, до 10 критих армійських вантажівок, шість 120-мм мінометів, 2 БМП-2 і 1 командно-штабна машина на базі БТР-80.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування