Плотницький запевняє, що "ЛНР" уже відводить важку техніку

Вівторок, 17 лютого 2015, 12:10

Бойовики так званої "ЛНР" виконують відведення важких озброєнь від лінії розмежування сил АТО й сепаратистів, заявив Ігор Плотницький.

"Я вчора вночі був на передовій, і наші танки, артилерія виходили. Фактично ми ще вчора ввечері почали виконувати свої зобов'язання", - сказав він, цитує ТАСС.

За словами Плотницького, "ЛНР" очікує "того ж від України", однак поки не можна говорити про повну готовність Києва забезпечити відведення важких озброєнь.

"Тому що Збройні сили України намагаються відводити техніку, а національні батальйони – навпаки", - сказав один із лідерів "ЛНРівців".

Плотницький також сказав, що в ході онлайн-конференції учасників "контактної групи", запланованої на вівторок, представники "ЛНР" наполягатимуть на покроковому виконанні всіх 13 пунктів комплексу заходів щодо виконання мінських угод.

"Зараз будемо розглядати питання, які будуть стояти на черговому етапі виконання Мінських домовленостей", - заявив Плотницький.

За його словами, "ЛНР" "робила, робить і буде робити все" для виконання мінських угод.

"Якщо буде виконано всі кроки, то по завершенні року, може, трохи більше, у нас буде абсолютно інша Україна", - заявив Плотницький.

На випадок невиконання Мінських угод він заздалегідь поклав провину на президента України.

"Порошенко й інші президенти (країн "нормандської четвірки") нам гарантували виконання (мінських домовленостей)", - зазначив Плотницький.

"Тому в цьому випадку, якщо щось не буде виконуватися, – то відповідати за це буде не "Луганська народна республіка" і не "Донецька народна республіка", а Україна й, зокрема, Петро Олексійович (Порошенко)", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування