Українські чиновники або святі, або крадуть – Саакашвілі

Вівторок, 17 лютого 2015, 22:07

Українським чиновникам потрібно підвищити заробітні плати, оскільки сьогоднішня платня змушує їх вдаватися до корупційних діянь.

Про це заявив голова Міжнародної ради реформ при президентові України Михаїл Саакашвілі на брифінгу в АП за результатами засідання Нацради з реформ.

"Дуже добре популістично говорити: "Давайте не платити держчиновникам платню, тому що нині людям важко". Сьогодні по цих заробітних платах, які я бачу у ваших чиновників, то вони або дійсно святі, або практично всі крадуть. Третього немає. Аби вони не крали, їх треба або поміняти, або дати їм серйозні заробітні плати", - сказав Саакашвілі.

При цьому, на його переконання, заробітна плата чиновника має залежати від користі, яку він приніс державі. Таким шляхом свого часу йшла Грузія.

"У нас були чиновники, які заробляли кілька тисяч доларів в місяць, або могли отримати п'ятнадцять тисяч доларів, якщо вони, наприклад, принесли країні мільйон. У нас була чітка система, як з’ясувати, який чиновник і яку користь приніс державі. Тобто якщо ти заробляєш для країни, то твій банківський рахунок теж повинен збільшуватись", - констатував радник Порошенка.

При цьому Саакашвілі розкритикував нещодавно ухвалений у парламенті закон щодо встановлення верхньої межі заробітної плати. "Верхня межа заробітної плати означає необмежена корупція", - додав він.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування