Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плотницький: Ми - за відокремлення від нинішньої України

Середа, 18 лютого 2015, 11:32

Один з лідерів бойовиків, так званий глава "ЛНР" Ігор Плотницький не виключає, що регіон залишиться у складі України за певних умов.

Про це він повідомляють РИА Новости.

"Чи будемо ми в складі України? Це буде залежати від того, яка Україна буде. Та, яка зараз є - ні, ми ніколи не будемо з такою України в одному складі. Якщо вони проведуть ті реформи, які тут (у підписаному 12 лютого комплексі заходів з виконання мінських угод) записані, стануть іншою України - можливо. Подивимося, чим це закінчиться", - заявив Плотницький.

"Ми - за відділення від такої, нинішньої України. Чи залишимося ми в складі майбутньої, нової, оновленої України - покаже час", - додав Плотницький.

Нагадаємо, 12 лютого у Мінську завершилася зустріч "нормандської четвірки" - президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Росії Володимира Путіна.

Зустріч тривала понад 16 годин. Паралельно проходила зустріч тристоронньої контактної групи за участі лідерів бойовиків "ЛНР" та "ДНР" Ігоря Плотницького та Олександра Захарченка, представника України на переговорах Леоніда Кучми, посла РФ в Україні Михайла Зурабова і представника ОБСЄ Хайді Тальявіні.

За її результатами було підписано документ.

Він передбачає припинення вогню із 15 лютого, створення 50-кілометрової буферної зони, амністію учасників конфлікту, обмін полоненими, проведення місцевих виборів на Донбасі, встановлення контролю над кордоном з РФ до кінця 2015 року.

Також в ньому йдеться про проведення конституційної реформи з децентралізації до кінця цього року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування