Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РНБО ухвалила рішення про перегрупування підрозділів армії

Середа, 18 лютого 2015, 23:02

Рада нацбезпеки і оборони України на засіданні в середу розглянула заходи щодо перегрупування підрозділів української армії, враховуючи нову лінію зіткнення.

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов на брифінгу за підсумками засідання РНБО в середу ввечері.

"У цьому рішенні розглянуті комплексні заходи з посилення безпеки держави, що стосується завдань Генштабу та Міноборони щодо перегрупування збройних сил, військових формувань, враховуючи фактично нову лінію зіткнення, яка сьогодні існує, і посилення активної оборони", - сказав він.

Турчинов зазначив, що можна прогнозувати провокації, в тому числі не тільки у вигляді не припинення вогню, але й посилення терористичної загрози.

"Саме тому відпрацьовані детальні рішення, які стосуються комплексних заходів саме в питаннях антитерористичної діяльності", - підкреслив він.

Між тим, він пояснив, що Кабінет міністрів і СБУ повинні напрацювати нові положення про єдину державну систему запобігання, реагування, припинення терористичних актів і мінімізації їхніх наслідків.

"Ця система передбачає три рівня загрози: синій - підвищений, помаранчевий - високий, червоний - критичний. Критерії їх ідентифікації, їх оцінки, а також заходів, які будуть здійснюватися усіма суб'єктами виконавчої влади", - зазначив Турчинов.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування