В "Укртрансгазі" розповіли, чому припинилося постачання газу до зони АТО

Четвер, 19 лютого 2015, 14:40

Постачання газу до зони АТО припинилося через критичні пошкодження газотранспортної інфраструктури внаслідок бойових дій.

Про це "Українській правді" повідомили в "Укртрансгазі".

"Внаслідок численних пошкоджень газотранспортної інфраструктури, завданих обстрілами та підривами на території бойових дій, з 18 лютого припинилося постачання природного газу в зону проведення АТО", - сказано в повідомлення.

Поновлення постачання газу наразі неможливе через продовження активних бойових дій в даному регіоні.

Український оператор газотранспортної системи ПАТ "Укртрансгаз" підтверджує готовність розпочати роботи по відновленню пошкодженої інфраструктури, щойно бойові дії будуть припинені, а працівники отримають можливість дістатися аварійних ділянок без загрози їхньому життю та здоров’ю.

Наразі триває аналіз наявних ушкоджень та уточнення збитків, завданих руйнуванням газотранспортної інфраструктури, резюмується в повідомленні.

Як відомо, 19 лютого представники так званих "ДНР" і "ЛНР" заявили, що до вечора четверга в їх "республіках" остаточно закінчиться газ.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив підготувати пропозиції про постачання газу для потреб так званих "ДНР" і "ЛНР".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування