Порошенко нагадав ЄС про безвізовий режим

Четвер, 19 лютого 2015, 15:42

Президент України Петро Порошенко очікує від ЄС рішення про надання безвізового режиму для громадян України на Ризькому саміті Східного партнерства в травні цього року, що дасть змогу до кінця поточного року ввести його в дію.

Про це він заявив журналістам перед переговорами з комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства Йоганнесом Ганом, передає Інтерфакс-Україна.

"Я хотів би обговорити з паном єврокомісаром Ризький саміт Східного партнерства, який відбудеться 21-22 травня", -  сказав президент України.

"Він є надзвичайно важливим для нас, і наше головне очікування від саміту - це позитивне політичне рішення ЄС, яке відкриває для нас можливості практичного і технічного впровадження безвізового режиму для громадян України вже до кінця поточного року", - додав Порошенко.

Порошенко також висловив сподівання на надання Євросоюзом Україні перспективи членства.

"Ми очікуємо позитивних зрушень у позиціях країн-членів у надзвичайно важливому для нас питанні - питанні визнання європейської перспективи для зацікавлених країн-учасниць Східного партнерства, зокрема європейської перспективи для України", - сказав він.

Нагадаємо, раніше посол України в ЄС Костянтин Єлісєєв заявив, що навіть в разі згоди ЄС у травні на безвізовий режим його оформлення забере значний час.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування