Аваков і Ярема розповіли, хто і звідки привозив у Київ "тітушок"

Понеділок, 2 лютого 2015, 11:19

Правоохоронці встановили особи керівників злочинних груп, які вербували "тітушок" для боротьби з активістами Євромайдану.

Про це повідомили на спільному брифінгу генпрокурор Віталій Ярема та міністр МВС Арсен Аваков.

За словами Яреми, загалом у протистояннях з 18 по 20 лютого злочинним угрупуванням під керівництвом екс-міністра Віталія Захарченка було залучено понад 300 "тітушок", з них 50 мешканці Києва, 150 – з Білої Церкви, 70 – з Ніжина, 20 – з Житомира, 20 – Новоград-Волинський.

 

Як повідомив Аваков, "духовний керівник" Захарченко, який зараз перебуває у міждержавному розшуку, віддавав безпосередні накази, в тому числі керівнику у складі МВС Зінову і Віктору Зубрицькому, який зараз знаходить в розшуку Інтерполу".

"Ці двоє організовували взаємодію з бандитами, яких ми називаємо "тітушками". На координації групи був Армен Саркісян, якого шукає Інтерпол, і ще двоє підшефних – Крисін і Кошелєв. Один зараз перебуває під судом, а Кошелєва розшукує Інтерпол. Також існує 6 встановлених лідерів злочинних груп, які входили до мережі вербування бандитів. Троє з них затримані, троє – у розшуку Інтерполу", - заявив Аваков.

На брифінгу журналістам продемонстрували один з перехоплених аудіозаписів телефонних переговорів одного з керівників вербувальників з підлеглими.

Як відомо, у правоохоронних органах підтвердили факт видачі зброї зі складів МВС "тітушкам", що вчиняли злочини в Маріїнському парку в лютому 2014 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування