У Кремлі вирішили, що відсутність російських ЗМІ завдасть шкоди українцям

Субота, 21 лютого 2015, 15:49

У Кремлі заявляють, що рішення України позбавити низку російських ЗМІ акредитації обмежує право народу України на інформацію з різних джерел.

Про це заявив прес-секретар Дмитро Пєсков "Інтерфаксу" в суботу.

"Будь-яке обмеження свого народу в праві отримувати всю повноту інформації з різних джерел, безумовно, не відповідає розумінню сучасного вільної, демократичної держави", - заявив він.

Пєсков стверджує, що "це завдає шкоди тим громадянам України, які хотіли б отримувати цю інформацію".

Крім того, зазначив Пєсков, подібні заходи не можуть бути ефективними в сучасному інформаційному світі.

"Разом з тим з розвитком сучасних інформаційних технологій подібні репресивні заходи далекі від того, щоб бути ефективними, тому що ті громадяни України, які шукають різну інформацію, відмінну від русофобської пропаганди, яку ми часто чуємо на Україні, завжди можуть знайти її, використовуючи всі досягнення сучасних технологій ", - підкреслив він.

При цьому прес-секретар Путіна зазначив: "Але, безумовно, ми вважаємо, що якщо Україна прагне до того, щоб стати справді демократичною і вільною країною, хоча б колись, вона, звичайно, повинна відмовитися від будь-яких подібних обмежень" .

Раніше в суботу Служба безпеки України оголосила про список російських ЗМІ, яким припинена акредитація при органах державної влади України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування