Порошенко: Ми з нетерпінням чекаємо на Януковича

Субота, 21 лютого 2015, 16:01

Президент Петро Порошенко заявляє, що в Україні з нетерпінням чекають на колишнього президента Віктора Януковича, який рік тому втік до Росії.

Про це Порошенко сказав на прес-конференції в Запоріжжі, відповідаючи на запитання журналістів, передає УНІАН.

На прохання прокоментувати заяву Януковича, що з'явилася в російських ЗМІ, про бажання повернутися в Україну, Порошенко заявив:

"Я вважаю, що це буде добре для України. Не впевнений, що буде добре для нього. Ми чекаємо його з нетерпінням. І готові до зустрічі. Чим швидше він повернеться в Україну, тим краще буде для України. Хай очолить протестний рух. У кращому разі - у в'язниці".

Раніше в інтерв’ю Янукович, який утік до Росії і наразі перебуває там, сказав, що хоче повернутися "і очолити спочатку протестний рух, а потім вже і прийняти якусь участь у захисті тих людей, які потрапили в цю ситуацію".

"І якщо говорити про сьогоднішній день і про подальше, як тільки у мене з'явиться така можливість повернутися, я повернуся, і зроблю все, що в моїх силах, щоб полегшити життя в Україні", - сказав Янукович.

ГПУ відкрила понад 30 кримінальних проваджень щодо Януковича і його "сім'ї".

Печерський райсуд виніс постанову про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту для Януковича. Україна вимагає його екстрадиції з Росії.

Росія відмовляється це робити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування