Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики з новим видом озброєння намагаються витіснити сили АТО з Широкіного

Неділя, 22 лютого 2015, 14:53

Збройні формування "ДНР" почали атаку на сили АТО з метою отримання повного контролю над Широкіним.

Про це о 12:30 повідомив заступник командувача сектору "М" Віктор Шидлюх, передає 0629.

За його словами, в неділю вдень в Широкино відбувається пряме бойове зіткнення протиборчих сторін.

Проти сил АТО застосовуються танки, артилерія, міномети. Триває безпосередній вогневої контакт.

Противник намагається витіснити сили України з Широкіного. Серед військовослужбовців України є поранені з різним ступенем тяжкості, - сказав заступник командувача сектору "М".

У зв'язку з відсутністю наказу на відкриття вогню з важких озброєнь, ЗСУ утримують позиції, використовуючи стрілецьку зброю, - уточнив Шидлюх.

Він повідомив, що наразі немає передумов до масованого наступу збройних формувань "ДНР" на Маріуполь.

За словами Віктора Шидлюха ЗСУ готові відбити атаки з повітря і з моря, якщо такі матимуть місце з боку збройних сил Росії.

Крім того Шидлюх заявив, що в селищі Широкиному був зафіксований факт застосування проти сил АТО нового виду озброєння, з дією якого військовослужбовці ЗСУ раніше не зустрічалися.

 
 
 
 

Ймовірно застосовувалися снаряди ствольної артилерії, особливість яких полягає в тому, що вони розриваються за 40 метрів від поверхні землі.

Після розриву площа ураження вкривається великою кількістю мікроуламків розміром від кількох міліметрів, які завдають чисельні травми людському організму.

Оперувати військовослужбовця з такою кількістю поранень дуже складно, операція буде відбуватися дуже тривалий час. Ці боєприпаси були використані під час завдання удару, безпосередньо по населеному пункту Широкіне.

За словами Шидлюха, від цієї зброї ніхто не постраждав.

На думку заступника командувача сектору "М", такий вид озброєння могли використовувати лише підготовлені фахівці. На озброєнні ЗСУ України такого виду зброї немає.

Шидлюх уточнив, що наразі проводиться дослідження цього виду застосованої зброї, бо він відрізняється від всіх відомих видів, що використовувалися до цього.

Мікроуламки перевіряються на радіоактивність.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...