Лубківський: За терактом в Харкові стоїть Росія

Неділя, 22 лютого 2015, 19:43

Інструкції і зброя для скоєння теракту в Харкові були отримані з Росії.

Про це заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, слід скоєного теракту в ході мирного маршу веде в Білгород.

"Я можу це підтвердити. Більше того, сам вогнемет був отриманий саме в Бєлгороді керівником цієї банди. І інструкції виходили з РФ", - заявив Лубківський.

Він нагадав, що затримано чотирьох людей, яких підозрюють у скоєнні цього теракту.

"Ми чітко бачимо: слід веде в Білгород РФ, акція довго планувалася, і вона була спрямована на те, щоб загинули люди", - запевняє радник голови СБУ.

А прокурор Харківської області Юрій Данильченко повідомив, що, за попередньою інформацією, вибух біля Палацу спорту стався внаслідок спрацювання саморобного вибухового пристрою.

У свою чергу начальник УСБУ в Харківській області Олександр Пивовар заявив, що аналогічний вибуховий пристрій використовувався для вибуху біля Московського райсуду Харкова 19 січня.

"За нашими попередніми експертними оцінками, спрацював такий самий вибуховий пристрій, як було біля Московського районного суду. Він був також прикопаний в сніг біля дороги", - пояснив Пивовар.

Пізніше радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що за тератком у Харкові стоїть угрупування "Харківські партизани", які брали на себе, зокрема, і вибух біля Московського райсуду 19 січня.

Як відомо, внаслідок теракту у Харкові загинуло двоє людей, а 11 - отримали поранення.

У Харкові введено найвищий рівень терористичної загрози та розпочато проведення антитерористичної операції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...