Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: Понад 60% переселенців із зони АТО - жінки і діти

Понеділок, 23 лютого 2015, 12:15

Понад 60% тих, хто став вимушеними переселенцями із зони конфлікту на Донбасі -  жінки і діти, з початку війни на Донбасі поранено 159 дітей.

Про це заявила уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації в Луганській і Донецькій областях Ірина Геращенко.

За її словами, у Дебальцевому, звідки після 28 січня почали евакуйовувати людей, із 10 тисяч осіб 1908 - діти.

Також Геращенко уточнила, що з початку війни на Донбасі  загинули щонайменше 65 дітей, 127 отримали поранення, у тому числі  важкі.

"Це тільки встановлені і підтверджені факти, які оприлюднив уповноважений президента з прав дитини. В той же час ООН дає більшу цифру поранених  дітей -159", - зазначила вона.

За словами Геращенко, на поточному тижні до ВР планується внесення законопроектів про спрощення відновлення втрачених документів дітей- сиріт, вивезених з окупованих територій.

"Також вносимо уточнення у поняття "патронатне виховання", аби більше дітей, що в силу важких обставин опинилися в сиротинцях, отримали дружні патронатні сім'і. Також ми плануємо низку міжнародних заходів, зокрема, фотовиставку у Нью- Йорку під час спеціальних дебатів Генасамблеї ООН щодо становища жінок , аби привернути увагу світу до гуманітарної катастрофи, влаштованої бойовиками і аби ООН включив Україну до пріорітетів своєъ діяльності", - підсумувала нардеп.

Українська правда, Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування