Суд переніс розгляд справи Єфремова на вівторок

Понеділок, 23 лютого 2015, 12:41

Печерський райсуд Києва продовжить розгляд справи екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова у вівторок о 9.30.

За словами адвоката підозрюваного Олександра Мельникова, у суді оголошено перерву після клопотання зі сторони обвинувачення про виклик в судове засідання експерта-лінгвіста, який давав висновок в рамках цієї кримінальної справи, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу сторона захисту залучила в якості експерта на засідання в понеділок колишнього директора Українського центру оцінювання якості освіти, депутата Луганської обласної ради Ірину Зайцеву.

Як відомо, Єфремову висунуті підозри у двох кримінальних проваджень. Одне стосується зловживання службовим становищем при обтяжуючих обставинах та службове підроблення (маються на увазі події 16 січня – в день прийняття "диктаторських законів"), інша – дій (висловлювань Єфремова 3 і 9 квітня, 12 травня 2014 року), спрямованих на розпалювання національної ворожнечі, які призвели до важких наслідків – загибелі людей.

За словами Мельникова, у виступах, які є доказом обвинувачення в суді, є лише заклики до миру. Раніше він заявляв, що надані прокуратурою додаткові матеріали взяті з інтернету і буде вимагати проведення повторної лінгвістичної експертизи виступів.

17 лютого екс-регіонал Борис Колесніков вніс за Єфремова заставу в 3,7 млн грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування