Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У день очікуваного відведення озброєнь бойовикам відправлять чергову "гуманітарку"

Понеділок, 23 лютого 2015, 13:32

МНС Росії приступає до формування чергової колони з "гуманітарною допомогою" для Донбасу.

Про це повідомили у прес-службі МНС.

"24 лютого з Ногінського рятувального центру МНС Росії в Ростовську область відправляється автомобільна колона з "гуманітарною допомогою" для жителів Донецької і Луганської областей", - повідомили в МНС РФ.

Автомобілі увійдуть до складу чергової колони з "гуманітарною допомогою", яка буде сформована у Ростовській області, у Донському рятувальному центрі МНС Росії.

"Там до вантажних автомобілів з Ногінська приєднаються машини з інших регіонів Росії. Там же формується "гуманітарний вантаж", більша частина якого - продукти харчування, медикаменти, предмети першої необхідності та інші матеріальні засоби, необхідні для життєзабезпечення населення Донбасу", - повідомили в МНС.

При цьому глава МНС заявив, що при формуванні "гуманітарних конвоїв" РФ "неухильно дотримується всіх міжнародних норм і правила проведення подібних операцій".

Як відомо, надсиланням "гуманітарних вантажів" в Україну Росія порушує норми міжнародного права.

Також відомо, що РНБО та штаб АТО неодноразово фіксували активізацію бойовиків та збільшення кількості обстрілів сил АТО та мирного населення з боку бойовиків одразу після отримання ними вмісту російських вантажівок.

22 лютого в "ДНР" заявили про узгодження плану відведення важких озброєнь, яке має розпочатися 24 лютого.

"В результаті дводенної роботи центру контролю і координації підготовлено план відведення важких озброєнь. Визначаються межі зон безпеки. Відвід розпочнеться 24 лютого і повинен закінчитися не пізніше 14 днів виведенням української техніки на 50 км", - заявив один з ватажків "ДНР" Едуард Басурин. 

Разом зтим керівник Спеццентру з питань координації припинення вогню генерал Олександр Розмазнін  заявив, що таким заявам можна буде вірити лише після того, як ОБСЄ задокументує це відведення.

Раніше у штабі АТО заявляли, що відведення важкого озброєння планується почати 22 лютого.

ТАСС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування