Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія посилила пропаганду та інформвійну у Литві - спецслужби

Понеділок, 23 лютого 2015, 14:00

У Литві спостерігають все більш очевидні зусилля Росії з розпалювання інформаційної війни і поширення пропаганди в ЗМІ та соціальних мережах країни.

Про це йдеться в повідомленні Департамент держбезпеки Литви, передає Delfi.lt.

"Останнім часом фіксуються дедалі очевидніші зусилля Росії з розпалювання інформаційної війни і прагнення широкого поширення своєї пропаганди в засобах масової інформації, в електронних ЗМІ та соціальних мережах Литви", - говориться в заяві.

Як повідомляється, Росія шукає способи, як під прикриттям зареєстрованих в інших країнах підприємств інвестувати в ЗМІ Литви,  підтримувати їх фінансами і впливати на зміст інформації, що публікується ними.

Відповідно до інформації Департаменту, представниками іноземних держав, необов'язково Росії, може бути запропоновано функціонуючим в Литві ЗМІ співпрацювати у поширенні сприятливої для РФ інформації, у підготовці інформаційних кампаній або прямій публікації замовних статей.

Більш того, як наголошує відомство, ворожий для Литви інформаційний фон прагнуть формувати також і в регіональних ЗМІ країни.

"Департамент закликає журналістську спільноту Литви не піддаватися на можливі провокації Росії, а у разі навмисних або підозрілих дій з поширення пропаганди, спроб фінансового впливу або прагнення вплинути на зміст інформації просить інформувати про це",  - говориться в заяві.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявив, що Путін може дестабілізувати країни Балтії.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування