Чубаров розповів, як ФСБ шантажує кримських татар

Понеділок, 23 лютого 2015, 14:02

Збори Курултаю кримськотатарського народу для обрання керівництва неможливі до того моменту, поки Крим перебуває в окупації.

Про це повідомив лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на прес-конференції в Києві, передає ЛIГАБiзнесIнформ.

"Є фактори, які цьому заважають. Як ви собі уявляєте Курултай на окупованій території, у Криму? Ми ж розуміємо, що на певну частину делегатів Курултаю буде здійснюватися величезний тиск", - сказав він.

"Я можу сказати, що сьогодні деяким членам Меджлісу з боку співробітників ФСБ і слідчого комітету РФ ставлять ультиматуми щодо їхньої поведінки в складі Меджлісу або по їхньому голосуванню", - сказав Чубаров.

"Як сказав мені один з них: або ви приєднаєтеся до пана Чубарова, і ми вас випремо із Криму, або ви приєднаєтеся до цього Чийгозу, який сидить, або ви будете поводитися так, як ми вас просимо", - процитував він слова співробітника ФСБ.

Чубаров додав, що Курултай у Криму неможливий під час окупації: "Збирати людей, які виступають проти окупації, щоб вони демократичним способом відверто обговорювали, як вони будуть протистояти окупантам - це сюрреалізм".

За його словами, кримські татари розглядали можливість проведення Курултаю за межами Криму, наприклад, у Туреччині або Румунії, де перебуває їхня велика діаспора.

"Але тут є побоювання людей, що їх просто не пустять назад у Крим і вони повторять нашу долю з Мустафою Джемілевим. Ми поки що відмовилися від цієї ідеї термінового скликання Курултаю", - підкреслив Чубаров.

 Як відомо, окупаційна влада Криму не впустили додому в Крим Чубарова і уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу, народного депутата Мустафу Джемілева. 

Крім того, в Криму заарештували заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгозу. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування