Путін роздмухує міф про силу Росії - FT

Понеділок, 23 лютого 2015, 15:27

Росія використовує річницю Перемоги у Другій світовій війні для того, щоб роздути національний міф про силу РФ.

Про це йдеться в статті The Financial Times, повідомляє zn.ua.

У той час як багато європейських країн використовують річницю закінчення Другої світової війни для заклику до миру та до припинення конфлікту, Росія при Путіні, як правило, використовує її, щоб підкреслити роль Червоної Армії в розгромі нацистської Німеччини і намагається роздути національний міф про силу РФ.

Святкування Перемоги було головним пунктом в політичному календарі Росії протягом багатьох років. Але цього року святкування відрізняється від попередніх.

У понеділок, 23 лютого, основні оператори мобільного зв'язку країни починають безкоштовно завантажувати військові пісні в якості рингтонів на мобільні телефони росіян.

Росія зараз переживає спад через низькі цін на нафту і колапсу рубля, а її відносини із Заходом погіршилися як ніколи через війну в Україні, пише видання.

"Влада російського президента Володимира Путіна намагається нашвидкоруч створити патріотичний запал, оскільки вона прагне до зміцнення духу населення на тлі економічних труднощів і зростаючої ізоляції, а урочистості з нагоди Перемоги є ключовими для їхньої національної гордості", - пише автор статті.

Військова тематика вражає своєю всюдисущістю в цьому році в Росії. Понад 100 заходів, присвячених війні - фестивалі, виставки, концерти, конференції, конкурси - були організовані з березня минулого року. Крім того влада спонсорують фільми, книги і спецпередачі на телебачення, які. "Ніколи раніше не було так багато програм, присвячених тематиці Перемоги, як цього року в цьому році", - каже журналіст "Росія сьогодні" (РІА Новини).

"Найбільш відчутна різниця між нинішнім роком і попередніми в тому, що кордони між історичними подіями з одного боку, і війною в Україні - з іншими, стають все більш розмитими", - йдеться в статті.

Як зазначає видання, в Росії 23 лютого тепер не тільки День захисника вітчизни, але і день "народних протестів проти фашизму в Україні", "відновлення історичної справедливості" і день "третьої оборони Севастополя".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування