Миротворча місія на Донбасі можлива, але це буде не швидко – Штайнмаєр

Понеділок, 23 лютого 2015, 17:19

Миротворча місія ООН в Україні можлива, але її організація займає багато часу.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтервʼю Bild.

"Місія ООН може зіткнутися з серйозними перешкодами: підготувати миротворчі війська для розгортання зазвичай займає кілька місяців. До цього ще потрібно отримати мандат ООН. Питання, чи це можливо за підтримки Росії чи Китаю", – сказав Штайнмаєр.

За його словами, наразі міжнародна спільнота має покладатися на тих спостерігачів, яких уже має на сході України, а саме – на ОБСЄ.

"У будь-якому разі, з або без мандату ООН ми не можемо втрачати час і повинні контролювати дотримання угоди про припинення вогню. Тому ми покладаємо надії на те, що вже маємо, а саме – на місію спостерігачів ОБСЄ, яку треба розширити і зробити ефективнішою", – додав він.

Глава МЗС Німеччини зазначив, що у вівторок зустрінеться у Парижі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і говоритимуть вони зокрема про перебіг дотримання лютневих мінських домовленостей.

"Це важливо, що сепаратисти припинили свою військову діяльність. Росія має продовжити тиск на них", – додав Штайнмаєр.

Раніше повідомлялося, що президент Польщі Броніслав Коморовський підтримав ініціативу президента України Петра Порошенка щодо введення миротворців на Донбас.

Латвія також підтримує розміщення миротворчих сил ООН на сході України.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування