Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ висуне підозру 20 працівникам ФСБ за злочини проти Майдану

Вівторок, 24 лютого 2015, 11:00

Генпрокурату готує висунення підозри двадцяти працівникам ФСБ Росії за вчинення злочинів проти України під час Революції Гідності.

Відповідним провадженням займається головна військова прокуратура, повідомляє прес-служба ГПУ.

Підозру ФСБшникам готують за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 та ч. 1 ст. 111 КК України (організація, підготовка та вчинення державної зради організованою групою).

В ГПУ запевняють, що у них є "беззаперечні докази у скоєнні зазначених злочинів, вчинених під час Революції Гідності, здобуті в ході розслідування кримінального провадження щодо колишніх голови СБУ, його першого заступника, начальників департаментів боротьби з кіберзлочинністю та захисту національної державності, які своїми діями завдали істотної шкоди суверенітетові, територіальній цілісності і недоторканості, національній та інформаційній безпеці України".

Як повідомляється, підозру оголосять 20 працівникам ФСБ, двоє з яких були керівниками цієї групи.

Письмове повідомлення про підозру ГПУ передасть до посольства Російської Федерації у Києві і до Генпрокуратури РФ.

Як відомо, ще у квітні 2014 року голова СБУ Валентина Наливайченко заявляв, що є підстави вважати, що до масових вбивств у Києві причетні співробітники ФСБ Росії.

Також він заявляв, що у Службі безпеки з грудня 2013 працювали декілька груп чиновників ФСБ Росії, які готували агресію проти України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: