МЗС Росії обурився закликом представника ООН відпустити Савченко

Вівторок, 24 лютого 2015, 13:24

Російський МЗС обурився закликом офіційного представника Верховного комісара ООН з прав людини Руперта Колвілла відпустити українську льотчицю Надію Савченко.

Про це йдеться в повідомленні на сайті міністерства.

"Крім того, оонівський чиновник дозволив собі звернутися до "російської влади" із закликом "негайно звільнити" українську льотчицю Н.Савченко "з гуманітарних міркувань", – обурюються у відомстві.

"Розцінюємо цю заяву як безцеремонну і відкриту спробу тиску на правосуддя. Вважаємо абсолютно неприйнятною ситуацію, коли виконавча оонівська структура публічно закликає державу-член ООН порушити принцип верховенства права і намагається вплинути на судовий розгляд", – йдеться в повідомленні.

Російський МЗС також зажадав від керівництва Управління верховного комісара з прав людини "забезпечувати високий рівень компетентності і сумлінності персоналу і неупередженості при виконанні ним своїх обов'язків".

Також російське відомство обурилося спробою Колвілла покласти відповідальність за порушення режиму припинення вогню на бойовиків.

"Подібні однобічні підходи навряд чи сприяють виконанню мінських домовленостей, про що нібито печеться УВКПЛ", – пишуть російські дипломати.

Як відомо, Надія Савченко була викрадена бойовиками влітку 2014 року і вивезена в Росію, де з тих пір знаходиться в слідчих ізоляторах. Їй інкримінують причетність до вбивства двох російських журналістів.

З 13 грудня 2014 року вона голодує.

Раніше представники багатьох країн неодноразово закликали Росію відпустити Савченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...