Уряд домовився з МВФ на тих умовах, які вигідні Україні - Яресько

Вівторок, 24 лютого 2015, 13:31

Уряд України домовився з місією МВФ про кредити на тих умовах, які вигідні Україні.

Про це в інтерв'ю виданню "Бізнес" заявила міністр фінансів України Наталія Яресько, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Уряд домовився з місією МВФ про кредити на тих умовах, які вигідні Україні. Підтримку МВФ знайшов саме план українських реформ, виконання якого дозволить стабілізувати ситуацію в поточному році і закласти основи відновлення зростання вже в 2016 році", - сказала міністр.

За словами Яресько, програму EFF ще має затвердити рада директорів МВФ.

"Це можливо лише в разі виконання нами попередніх умов. Один з таких "маяків" - зміни до держбюджету, які були підготовлені Кабміном і подані у ВР", - розповіла Яресько.

Крім того, міністр розповіла і про основні зміни в бюджеті, які передбачаються урядом.

"Насамперед, пропонується збільшити доходи і видатки бюджету на 22 млрд гривень і 35 млрд грн відповідно. Це пов'язано з очікуваною інфляцією і девальвацією гривні. Однією з причин збільшення витрат є зростання витрат на обслуговування держборгу в зв'язку з девальвацією гривні. Плануємо, що пропоноване нами підвищення ставок ренти на видобуток газу принесе держскарбниці додатково 9,5 млрд гривень", - зазначила Яресько.

Міністр зазначила, що прогнозний дефіцит бюджету буде збільшено з 3,7% до 4,1% ВВП.

"МВФ дав на це згоду. В той же час планується скорочення фінансування НАК "Нафтогаз України". У номінальному вираженні скоротити його мають намір на 5,8% - з 31,5 млрд грн до 29,7 млрд грн", - підсумувала міністр.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ має намір розглянути питання про нову програму фінансування (Extended Fund Facility, EFF) для України на суму близько 17,5 млрд доларів в кінці поточного - початку наступного місяця.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News