Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики тасують сили по всій лінії фронту, стягують до Маріуполя й Брянки

Середа, 25 лютого 2015, 07:33

Бойовики продовжують перегрупування сил, особливо активно в напрямку Маріуполя Донецької області й в напрямку Брянки – Стаханова Луганської області.

Про це пише Дмитро Тимчук із групи "Інформаційний спротив" вранці 25 лютого у Facebook.

"Російсько-терористичні війська в зоні конфлікту на Донбасі проводять перегрупування практично по всій лінії протистояння. Найбільш активно перегрупування сил і засобів супротивника відзначається на двох напрямках: Брянка – Стаханов і "приморське" (Маріупольське)", - повідомляє він.

Зокрема, на Маріупольському напрямку в районі населених пунктів Октябрь, Заїченко, Безіменне "триває зосередження сил і засобів російсько-терористичних військ".

"Частина сил і засобів перекидаються з півночі від н.п. Тельманове, частина заходить із боку РФ", - зазначає Тимчук.

"Усього на даному напрямку зосереджено до посиленої батальйонної тактичної групи (БТГ) супротивника чисельністю 550-600 осіб, 15 танків, близько 25 ББМ, до 20 транспортних засобів. Дану БТГ підтримує артилерійська група – понад 15 од. ствольної артилерії і 8 "кочівних" установок РСЗО", - додає він.

"Головний напрямок прикладання сил супротивника – н.п. Широкине, відзначається активність і за напрямком на Павлополь", - зазначає Тимчук.

За його словами, після недавніх невдалих спроб вибити українські підрозділи з їхніх позицій у районі Широкиного, "командування російсько-терористичних військ проводить перегрупування своєї ударної тактичної групи в даному районі".

"Північніше цієї ділянки діє кілька розрізнених тактичних груп місцевих бойовиків і російських найманців (кожна – чисельністю 120-150 осіб, при 2-3 танках і декількох ББМ)", - пише Тимчук.

Крім того, зафіксовано переміщення з району Дебальцеве в район Стаханова й Первомайська залишків так званої "механізованої бригади "Призрак" бойовиків".

"Після боїв на Дебальцівському плацдармі на сьогодні "бригада" становить собою не більш ніж посилений батальйон. Значна частина бойової техніки "бригади" (24 танки, близько 15 ББМ) виведена з ладу на ділянці від Троїцького до Чорнухине (частково – знищена повністю, одиниці бронетехніки, які підлягають ремонту, на даний момент евакуюються в Перевальськ і Алчевськ).

На Первомайсько-Алчевському напрямку супротивник зосередив сили на ділянці, що прилягає до Бахмутськой траси.

Крім того, бойовики "хочуть різко підвищити рівень мобільності своїх вогневих засобів, активно проводячи роботи з установки на автотранспорт мінометів, крупнокаліберних кулеметів, СПГ, АГС, ПТРК". Роботи проводяться одразу на декількох підприємствах у Донецьку, Алчевську, Горлівці. Сніжному, Ровеньках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
21:06
У новому пакеті зброї для України є ракети ATACMS – ЗМІ
Усі новини...