На Донбасі узгодили лінію розмежування - місія ОБСЄ

Середа, 25 лютого 2015, 10:00

Моніторингова місія ОБСЄ з контролю за режимом припинення вогню на Донбасі повідомляє, що сторони конфлікту узгодили лінію розмежування.

Про це йдеться в звіті експертів ОБСЄ за 23 лютого, оприлюдненому у середу.

Зазначається, що в тимчасовому спільному центрі з контролю і координації, штаб-квартира якого знаходиться в контрольованому українською владою Соледарі (77 кілометрів на північ від Донецька), за присутності, у тому числі офіцерів українських Збройних Сил, Збройних Сил Російської Федерації і членів так званих "ЛНР" і "ДНР" експертам місії було надано останню карту регіону з позначенням лінії розмежування, узгодженої всіма сторонами.

Також російський генерал-майор, представник ЗС РФ у спільному центрі, сказав, що на Луганщині бойовики "ЛНР" відвели важке озброєння. Представник Збройних Сил України генерал-майор, зазначив, що у нього немає доказів того, що важку зброю було відведено.

Експерти ОБСЄ також відзначають, що в зоні конфлікту почастішали випадки порушення режиму припинення вогню. Найбільшу кількість обстрілів зафіксовано на Маріупольському напрямку в районі селища Широкине.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News