Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Друзі Кличка організували "патріотичну" схему збагачення

Середа, 25 лютого 2015, 12:02

Люди з оточення мера Києва Віталія Кличка організували нову схему збагачення на котельнях комунальних закладів.

Про це йдеться в розслідуванні видання "Наші гроші".

Журналісти звернули увагу, що наприкінці 2014 року "комунальні заклади Київської області почали масово укладати угоди на опалення з ТОВ "Київоблтепло" і ТОВ "Київцентртепло" – абсолютними новачками "Вісника державних закупівель".

За чотири місяці поточного опалювального сезону згадані фірми уже отримали підряди на 26,52 і 11,67 мільйона гривень відповідно.

"У всіх випадках торги були неконкурентні – тобто з одним учасником – з однієї причини: ці фірми з літа реконструювали місцеві котельні, перевівши їх з газу на альтернативне паливо (тирсу, пелети, тощо). А оскільки у лікарень та шкіл є лише по одній котельні, то альтернативи після реконструкції вже не було", - йдеться у статті.

За підрахунками журналістів, нові контракти зі згаданими фірмами уклали 18 комунальних установ, які зробили це "за рекомендацією" Київської облради.

При цьому, тепло для лікарень та інших комунальних закладів коштує на 200-300 гривень дорожче, ніж подібний вид опалення для аеропорту "Бориспіль".

Журналісти з'ясували, що "Київоблтепло" має чотирьох засновників:

ТОВ "Теплоенергохолдинг" (власник - Олександр Бесараб, директор ринку у Миронівці, депутат Миронівської райради від Партії регіонів);

ТОВ "Сет інвест" (власники - Сергій Дем’янов, Марина Машинська, Марія Швед і Ольга Надєїна);

кіпрський офшор Tacanor participation limited;

Віктор Сопівник.

"Київцентртеплом" володіють дві фірми:

той самий "Теплоенергохолдинг";

ТОВ "Український правовий дім" (власники – той же кіпрський "Tacanor" і "Сет інвест", а також Андрій Гріненко, екс-голова Бориспільську РДА за часів Януковича).

У 2014 році Гріненко представлявся директором ТОВ "Інститут досліджень регіонального розвитку України", який пов'язує його з Іваном та Дмитром Надєїними, які пов'язані з "УДАРом".

"Однак здається, що розквіт альтернативних опалювальників "Київоблтепло" і "Київцентртепло" пояснюється не стільки Надєїним, скільки іншою персоною. А саме директором цих двох фірм Володимиром Костіковим", - йдеться у статті.

Костіков – багаторічний бізнес-партнер дуже близького до Кличка "ударівця" Артура Палатного, який тепер є нардепом від БПП.

До всього журналісти нагадали, що після втечі Януковича Київську облраду, яка "рекомендувала" реконструкцію котелень, очолив також "ударівець" Микола Бабенко.

"При цьому це не разова акція, а дуже довгий бізнес. Навіть якщо зміниться влада виколупати приватні фірми з комунальних котелень буде дуже складно", - йдеться у статті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: