Рада призупинила акредитацію для близько 100 російських ЗМІ

Середа, 25 лютого 2015, 15:57

Апарат Верховної Ради повідомив близько 100 російським ЗМІ, що акредитацію їхніх працівників в українському парламенті призупинено до завершення АТО.

Про це повідомила "Українським новинам" керівник прес-служби Верховної Ради Вікторія Шведова.

За її словами, відповідний список ЗМІ від Служби безпеки України апарат парламенту отримав 23 лютого.

"На виконання постанови Верховної Ради "Про тимчасове призупинення акредитації журналістів і технічних працівників деяких ЗМІ Російської Федерації при органах державної влади України" прес-служба апарату Верховної Ради письмово поінформувала керівників акредитованих при парламенті ЗМІ Росії, які підпадають під цю постанову, про тимчасове призупинення акредитації журналістів і технічних працівників цих ЗМІ при Верховній Раді України", - сказала Шведова.

Також на виконання п. 22 положення про акредитацію журналістів і технічних працівників ЗМІ при парламенті прес-служба поінформувала комендатуру охорони Верховної Ради про ухвалене рішення, у зв'язку з цим вона буде діяти відповідно до п. 23 цього положення.

Шведова зазначила, що інформація про російські ЗМІ, чию акредитацію призупинено, віднесена СБУ до категорії службової, доступ до неї обмежений, тому апарат парламенту не може її розголошувати.

Як відомо, 12 лютого Верховна Рада вирішила призупинити акредитацію співробітників деяких російських ЗМІ при органах держвлади України до завершення АТО.

Пізніше стало відомо, що 19 лютого СБУ передала в апарат Верховної Ради список із близько 100 російських ЗМІ, журналістам, продюсерам, операторам і технічним працівникам яких слід призупинити акредитацію при органах держвлади України до завершення АТО.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News