Пєсков стверджує, що нічого не знає про план розчленування України

Четвер, 26 лютого 2015, 07:53

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заперечує, що Кремль планував відторгнути низку територій України ще до зміни влади внаслідок Майдану.

Коментуючи в інтерв'ю CNN публікацію "Новой газеты" документа про відповідні плани керівництва РФ, він заявив:

"Ні, це не правда. Не правда. Або можливо, можливо. Я маю на увазі, я не можу виключити. Тому що я не знаю документа (про який ідеться). Я не знаю, хто автор документа".

"Ця газета... іноді вони робить, ну, дивовижні публікації. І я не бачу причин для нас реагувати (на таке). Єдине, що я можу Вам сказати: навіть якщо якийсь такий документ існує, то він не має нічого спільного з Кремлем. І це не має нічого спільного з офіційними документами російської влади", - додав Пєсков.

Раніше "Новая газета" опублікувала матеріал "Видається правильним ініціювати приєднання східних областей України до Росії", у якому навела документ із планом відторгнення Росією низки територій України, складений ще за часів президентства Віктора Януковича.

За даними редакції, цей документ занесли в Адміністрацію президента Росії на початку лютого 2014 року і до його підготовки може бути причетний олігарх Костянтин Малофеєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування