У Росії порушили справу за те, що її журналістів кілька годин протримали в СБУ

Четвер, 26 лютого 2015, 09:26

Головне слідче управління Слідчого комітету РФ порушило справу за фактом затримання в Києві російських журналістів Андрія Григор'єва та Олени Макарової.

Як повідомляє СК РФ, порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 127 КК РФ (незаконне позбавлення волі, вчинене організованої групою) і ч.3 ст. 144 КК РФ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, поєднане з насильством).

Напередодні, 25 лютого, прес-секретар Служби безпеки України повідомила, що в центрі Києва в середу затримали й того ж дня планували видворити з України двох російських журналістів – телеканалів "Перший канал" і НТВ – тому що вони знімають претензійні сюжети й ведуть антиукраїнську пропаганду.

За даними СК РФ, кореспондента телеканалу НТВ Андрія Григор'єва і кореспондента російського "Першого каналу" Олену Макарову затримали в Києві, коли вони "робили матеріал про ходу націоналістичної організації "Правий сектор", забороненої судом у РФ".

"Протягом декількох годин журналісти насильно утримувалися співробітниками служби безпеки України", - обурюються російські слідчі.

За твердженням СК РФ, "російські журналісти  працювали в суворій відповідності з редакційним завданням, не порушуючи ні російських, ні українських законів". 

"Однак українська влада діяла абсолютно нелегітимно і навіть злочинно в відношенні російських журналістів, грубо порушуючи не лише свої закони, але й норми міжнародного права", - заявляє СК РФ. 

"Тому Слідчий комітет РФ планує встановити всіх осіб, причетних до незаконного позбавлення волі й обмеження роботи російських журналістів, і притягнути їх до кримінальної відповідальності", - погрожує російське відомство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...