Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗСУ готові будь-якої миті повернути важке озброєння на рубежі - Порошенко

П'ятниця, 27 лютого 2015, 09:56

Українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі у випадку невиконання мінських домовленостей супротивником.

Про це заявив президент Петро Порошенко, виступаючи на заходах з нагоди випуску слухачів Національного університету оборони України ім. І.Черняхівського у п'ятницю.

"У будь-який час, у будь-який момент наші військові готові повернути техніку на попередні рубежі й у стислий, найкоротший період дати відсіч ворогу", - сказав він, цитує "Інтерфакс-Україна".

Порошенко також сказав, що ймовірність військової загрози для України з боку Росії висока.

"Навіть у разі найоптимістичнішого сценарію на Донбасі, навіть у разі тривалого перемир'я, яке перейшло б у політичне врегулювання і стабільний мир, воєнна загроза зі сходу, на жаль, залишається актуальною і вимагає постійних зусиль і зміцнення обороноздатності держави", - заявив він.

Загрозами ззовні президент пояснив і скорочення терміну навчання українських офіцерів.

"Ухвалення рішення з приводу необхідності скорочення термінів навчання і дострокового випуску офіцерів обумовлене лише одним: ви зараз дуже потрібні Збройним силам України. Зараз кожен із вас вкрай потрібен нашій державі, потрібен Україні, яка ведете нерівний бій з надзвичайно потужним і сильним агресором", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що для генералів, офіцерів і солдатів період із березня 2014 року до цього березня "є перевіркою на мужність, витримку, вірність військовій присязі та відданість державі".

"Ці 12 місяців увійдуть в нашу історію як рік відродження української армії. Нам вдалося у надзвичайно стислі терміни відновити бойову здатність і стримати натиск підготовленого, оснащеного надсучасною технікою, зброєю ворога", - сказав президент.

За його словами, ЗСУ "з честю витримали цей іспит" і довели, що є надійною опорою в захисті суверенітету і територіальної цілісності України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування