Харківські терористи отримали 10 тисяч доларів від ГРУ РФ – Наливайченко

П'ятниця, 27 лютого 2015, 12:26

Організатори терактів у Харкові отримали зброю і фінансування від Головного розвідуправління Генштабу Росії.

Про це на прес-конференції у п'ятницю заявив глава СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, терористи отримали зі штабу у Бєлгороді знаряддя для вчинення теракту, зокрема, осколкова некерована міна з направленою дією МОН-100.

"Листопаді 2014 року керівник групи на прізвисько Рижий виїжджав до Бєлгорода, де отримав інструкції, гроші і знаряддя від двох представників спецслужб РФ, ми вважаємо, що це ГРУ ГШ ЗСРФ. Життя харків'ян було оцінено в 10 тисяч доларів", - розповів Наливайченко.

За його словами, усі затримані уже дають свідчення.

Їхнім керівником був житель Харкова 1978 року народження, член організації "Оплот".

Журналістам продемонстрували частину відеодопиту старшого з групи харківських терористів, який розповів, що вибухівка була закладена таким чином, щоб постраждали перші ряди ходи, де, за його інформацією, мали йти представники добровольчих батальйонів та націоналістичних рухів.

Загалом, за інформацією глави СБУ, у Харкові й області затримано 11 осіб, які причетні до уже здійснених терактів та підготовки нових.

Серед затриманих, за словами Наливайченка, є не лише члени "Оплоту", а й один колишній харківський "беркутівець", який брав участь у розгоні протестувальників у Києві, "двоє співкоординаторів терористичної організації "Харківські партизани" досі переховуються у Бєлгороді".

"Їхні прізвища - Собченко та Монастирьов. Громадянин України Жилін, який також сьогодні сидить у Бєлгороді і звідти керує кримінальним угрупуванням "Оплот", постачає зброю та вибухівку незаконним збройним формуванням у складі "ЛНР" та "ДНР", - заявив глава СБУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News