"Газ України" хоче забрати розподільні мережі в облгазів Фірташа

П'ятниця, 27 лютого 2015, 14:48

ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" звернулася до Окружного адмінсуду Києва з проханням визнати недійсною постанову Кабміністрів про передачу державних розподільних газових мереж в господарське відання підприємствам з газопостачання та газифікації.

Про це повідомила заступник директора з питань роботи з контрагентами "Газ України" Тетяна Бондар на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

"Ми намагаємося зараз скасувати постанову №770 від 2012 року, яким абсолютно неправомірно облгазам були передані в безкоштовне ведення мережі, в які облгази не вклали жодної копійки", - сказала вона.

За словами Бондар, "Газ України" звернувся в Окружний адмінсуд Києва близько 10 днів тому. Крім того, компанія звернулася до Конституційного суду з проханням роз'яснити, наскільки постанова №770 відповідає законодавству України, зокрема, Господарському кодексу.

"У нас є велика надія, є всі передумови до того, щоб "Нафтогаз України" передав нам в управління мережі, а ми стали їх оператором", - резюмувала Бондар.

Як повідомлялося, 20 серпня 2012 року Кабінет міністрів доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості укласти з підприємствами газопостачання та газифікації договори господарського відання держактивами, використовуваними в їх ліцензійній діяльності.

Як зазначено в постанові №770, йдеться про державні активи, які використовуються облгазами для основного виробництва, що складаються у них на балансі і не підлягають приватизації.

Крім того, постановою розподільні газопроводи виключені з переліку майна, що не підлягає приватизації і переданого в користування Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України".

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування