Франція поставить Україні безпілотники і засоби радіоелектронної боротьби

П'ятниця, 27 лютого 2015, 15:37

У ході міжнародної виставки озброєння IDEX-2015 в Абу-Дабі українська делегація підписала контракт на поставку безпілотників і засобів радіоелектронної боротьби з французькою компанією Thales Group.

Про це повідомив на брифінгу перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський, повідомляє УНІАН.

"У ході виставки було досягнуто важливих домовленостей. Ми підписали контракт з французькою Thales на поставку безпілотних літальних апаратів і засобів радіоелектронної боротьби", - повідомив Гладковський.

Також, за його словами, було підписано ряд контрактів на поставки озброєння з американськими компаніями, які будуть реалізовані найближчим часом. При цьому Гладковський уточнив, що обсяг контрактів становить сотні мільйонів доларів.

Крім того, він зазначив, що більшість укладених у ході виставки договорів орієнтовані на заміщення російських складових на українських оборонних підприємствах і реалізацію програми імпортозаміщення.

"Одна з головних цілей, які ми ставили перед собою, це заміна російських комплектуючих для виробництва української техніки. Зараз, коли нам необхідно реалізувати програму імпортозаміщення, ми проводили переговори з представниками іноземних компаній для залучення інвестицій та обміну технологіями", - повідомив Гладковський.

Як повідомлялося, на виставці IDEX-2015 в Абу-Дабі (ОАЕ) українська делегація підписала документ про військово-технічне співробітництво між Україною та Об'єднаними Арабськими Еміратами.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування