Яценюк: борги України зменшилися відтоді, як я взяв країну

П'ятниця, 27 лютого 2015, 17:29

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що його уряду вдалось домовитись із МВФ про надання наступного траншу завдяки "виконанню програми реформ".

Про це він сказав в інтерв'ю українським ЗМІ у п'ятницю.

За словами Яценюка, минулого року Україна отримала 9 мільярдів допомоги від міжнародних інституцій, але була змушена була віддати 14 мільярдів на обслуговування боргів.

"Сума боргів держави перед іноземними кредиторами на той момент, коли я взяв країну, і зараз - на 4 мільярда доларів менше", - сказав прем'єр.

"У цьому році саме через те, що ми виконали всю програму реформ, яка є в розумінні світової громадськості… Нам вдалось домовитись із МВФ про отримання наступного траншу і про розширення програми до 4 років. Загальний обсяг цієї програми - 25 мільярдів доларів США", - зазначив Яценюк.

Прем'єр висловив сподівання, що за опрацюванням міжнародних кредитів прийдуть "так звані інвестиційні кошти".

Як відомо, у п'ятницю Американська торгівельна палата в Україні закликала прем'єр-міністра негайно вирішити низку питань задля утримання міжнародних інвесторів на українському ринку.

Міжнародні та вітчизняні інвестори перерахували, позитивні зрушення у низці проблемних запитань, але наголосили, що негайне впровадження реформ на практиці є критично важливим для подолання кризи в економіці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News