Суд заборонив Мінінфраструктури шукати нових очільників "Укрзалізниці" та "Борисполя

П'ятниця, 27 лютого 2015, 22:28

Міністерство інфраструктури отримало ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 20 лютого з питань забезпечення адміністративного позову.

Як повідомила прес-служба відомства, ухвала зупиняє рішення Міністерства про пошук кандидатів на посади керівників "Укрзалізниці", аеропортів "Бориспіль" та "Львів", а також забороняє проведення наступних етапів відбору до вирішення судом зазначеної справи.

"Справа відкрита за позовною заявою одного з учасників відбору, який не потрапив у черговий етап", - сказано в заяві.

"Від оголошення рішення провести відкритий і прозорий відбір кандидатів на посади керівників зазначених державних підприємств, Міністерство зіштовхнулося з супротивом з боку різноманітних зацікавлених осіб", - зазначили у відомстві.

"Ці люди дуже багато зробили для дискредитації усієї процедури відбору, а також експертів, залучених до нього. Згадана вище судова справа – один із таких заходів. Міністерство вважає її безпідставною та буде оскаржувати ухвалу", - заявили в Мінінфраструктури.

"Проте, виконуючи рішення суду, відомство припиняє відбір кандидатів на посади керівників "Укрзалізниці", аеропортів "Бориспіль" та "Львів", оголошення про який було оприлюднене на сайті Мінінфраструктури 31 грудня", - додали у відомстві

"Незважаючи на це, Міністерство залишається відданим прагненню знайти найдостойніших претендентів на керівні посади, незважаючи на тиск зацікавлених сторін. Тому, не очікуючи вирішення справи №804/3044/15, розгляд якої може бути довготривалим, розпочне нові конкурси відповідно до постанови Кабміну №777 "Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки" від 3 вересня 2008 року, нещодавно затвердженої в новій редакції", - зазначили в Міністерстві.

"Нажаль, це означатиме чергову затримку у призначенні керівників згаданих підприємств. Тим не менше, цей захід є необхідним, щоб зламати систему та домогтися того, щоб державними підприємствами управляли кваліфіковані менеджери", - сказано в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...