Ярема визнав: ГПУ дала Іванющенку довідку про відсутність справ

П'ятниця, 6 лютого 2015, 11:03

Генпрокурор Віталій Ярема визнав, що близькому соратнику Віктора Януковича Юрію Іванющенку ГПУ надавала довідку про відсутність проти нього кримінальних справ.

Про це він розповів, відповідаючи на запитання депутатів у Верховній Раді.

"Якщо мова йде про надання відповідних довідок, то були такі випадки, коли, наприклад, Юрій Іванющенко був народним депутатом. Ми не могли не надати інформацію на звернення народного депутата", – заявив Ярема.

"Тому така довідка, мабуть, є, як мені доповіли слідчі", - додав він.

Проте, за його словами, "вона не відіграє ніякої ролі і не впливає на хід розслідування".

Він пояснив, що 5 вересня 2014 року до санаційного списку включили 22 особи, але справ проти них тоді не було.

"Всі справи, які сьогодні є, порушені і виставлені після мого призначення. Всі необхідні докази покладені в кримінальні провадження і відправлені до санаційного відділу ЄС", - запевнив Ярема.

"З жодної копійки, в тому числі з арештованих грошей Іванющенка, близько 100 мільйонів доларів, з них не знятий арешт. І ми зробимо все, щоб повернути їх в Україну", - додав він.

Як відомо, соратника Віктора Януковича екс-депутата ВР від Партії регіонів олігарха Юрія Іванющенка оголосили в розшук 27 січня.

У грудні активіст Віталій Шабунін заявляв, що ЄС може зняти санкції з Іванющенка через довідку з ГПУ про те, що проти нього немає порушених кримінальних справ.

Крім того зараз ЄС готується до зняття санкцій з братів Клюєвих та Андрія Портнова, через письмове повідомлення з Києва про те, що правоохоронні органи України не проводять жодних процесуальних дій проти них.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування